Tijdens de CarboOxyNeo (zuurstof) Facial wordt het volgende op de huid toegepast

  1. De huid wordt gereinigd
  2. De huid wordt geexfolieerd (d.m.v. apparatuur): ontdaan van dode huidcellen, waardoor de huid zich vernieuwt (Een peeling of microdermabrasie is dan niet meer nodig.)
  3. Werkstoffen (ingrediënten zoals bijv. hyaluronzuur, arbutine) worden ingesluisd.
  4. Een zuurstofbehandeling: er worden Co2 belletjes op de huid losgelaten, waardoor zuurstof wordt aangetrokken, wat de huidconditie verbetert.
  5. Radio Frequent therapie: RF geeft warmteontwikkeling in de huid zodat de huid meer collageen gaat aanmaken en de huid strakker wordt en wordt gelift.

Voor welk huidtype is deze behandeling geschikt?

Carboxyneo behandeling is voor ieder huidtype behalve de huid met actieve acne.

De behandeling heeft een verbeterd effect op rimpels en lijntjes, verslapping, grove poriën, doffe huid, littekens, pigmentvlekjes, werkt liftend en ook preventief op de huidveroudering.

Wat effect heeft deze behandeling op de huid/ Bohr effect.

Wanneer de gel die op de huid wordt aangebracht in contact komt met de cup die op het handstuk bevestigd wordt ontstaan er koolstofdioxide belletjes. De huid gaat door die belletjes de bloedvaten verwijden, hierdoor stroomt er zuurstofrijk bloed naar het gebied wat op dat moment behandeld wordt. Deze reactie noemen we het bohr effect. De huidcellen nemen de actieve ingrediënten beter op en de huidconditie verbeterd.

Aanbevolen wordt, om de Carboxyneo behandeling 2 x te herhalen met steeds 2 weken tussentijd.